UNITATEA PROTEJATA AUTORIZATA "SECTIA LUMINITA"

Unitatea Protejata Autorizata Sectia ,,Luminita,, este infiintata si gestionata de Fundatia Lumina Braila, Autorizatia nr1458/19.05.2014 Ordinul nr. 752/19.05.2014,realizeaza o gama larga de  servicii:

  • servicii de croitorie (echipamente de lucru si de protectie, echipamente si articole pentru hoteluri / pensiuni
  • tipografice si servicii conexe
  • servicii de intermediere produse de birotica, papetarie, curatenie, mobilier si echipamente IT

In cadrul Atelierului Luminita se realizeaza produse unicat sau de serie mica, hand-made, potrivite pentru cadourile specifice sarbatorilor de Valentine’s Day, 1 si 8 martie, sarbatorilor de Paste, Craciun si Anul Nou, cat si pentru cadourile corporate.
Toate aceste produse sunt realizate de catre tinerele cu dizabilitate, ce provin din centrele de plasament, angajate in Atelierul Luminita.

Colaborand cu noi, aveti sansa de a face o economie importanta la buget – achizitionand produse si servicii in cuantumul “taxei de handicap” (datorata statului pentru neangajarea de persoane cu handicap conform Legii 448/2006) si de a va implica in crearea de sanse de ocupare pentru tinerii cu dizabilitati. UPA Luminita are un numar de 5 de angajati, din care 3  sunt tineri cu dizabilitati, ce provin din centrele de plasament.

Conform art. 78, alin.3, litera b), angajatorii care au peste 50 de salariati si nu au in procent de 4% angajate persoane cu dizabilitati, au posibilitatea, de suma datorata statului pentru taxa pe handicap, sa cumpere produse si servicii de la unitati protejate autorizate care au angajate persoane cu dizabilitati. De asemenea, legea achizitiilor publice OUG 34/2006, art. 43 da dreptul autoritatilor contractante sa achizitioneze produse si servicii de la unitati protejate prin bifarea in caietul de sarcini a rubricii CONTRACT REZERVAT unde ofera posibilitatea ofertarii doar acestor tipuri de institutii.